Marzec
2017Istnieje wiele tradycji wielkanocnych, które z pokolenia na pokolenie wciąż są kultywowane! Opowiedz nam o zwyczajach panujących w Twoim domu! Do wygrania 3 vouchery zakupowe, które zrealizować można w naszych piekarniach.
Wrzesień
2014Wegetariańska uczta Pani Katarzyny.
\r\nPrzedstawiamy najlepszą kanapkę na rok szkolny 2014/2015!
Sierpień
2014Gdy dni stają się coraz krótsze, a noce chłodniejsze to znak, że zbliża się koniec lata. Lato to sezon świeżych owoców, warzyw, ale też wspaniały okres na przygotowywanie przetworów na jesień i zimę.
Lipiec
2014Wakacyjny sezon w pełni – możemy cieszyć się słońcem, długimi ciepłymi wieczorami i pysznymi deserami, które osłodzą każde spotkanie z grupą znajomych.
Kwiecień
2014Znowu minął rok i czas na kolejny wielkanocny wpis;) Czas szybko ucieka i czasami trudno sobie uświadomić, jak mijają nam dni. Rodzinne święta to chwile, kiedy można na chwilę przystanąć i nabrać dystansu do otaczającej nas rzeczywistości. Trochę odpocząć i poczuć radość bycia z bliskimi, na przykład wspólnie gotując. Dlatego serdecznie zapraszam do wielkiego wspólnego wielkanocnego wypiekania! Poznajcie parę wielkanocnych inspiracji!
Marzec
2014Nadeszła wiosna, chcemy zrzucić obszerne swetry i w końcu poczuć się lekko. Podstawą dobrego samopoczucia jest zdrowa dieta. Na co dzień jemy dużo pieczywa, dlatego warto zadbać, żeby na naszych talerzach pojawiło się to naprawdę wartościowe. Na co dzień możemy wybierać spośród różnych rodzajów chleba i bułek, dlatego warto wiedzieć, jakie pieczywo będzie optymalne dla naszego organizmu!
Luty
2014Dla mnie idealnym sposobem na Walentynki są wspólne wypieki, albo jeszcze lepiej – słodkie ciasto niespodzianka. Nic nie jest doceniane bardziej, niż własne zaangażowanie i chęci! Szczególnie, jeśli za kuchenną wyspą staje facet:)
Styczeń
2014Karnawał popularny jest niemal na całym świecie. I na całym świecie nieodłącznie związany jest z bogatą kuchnią i festiwalem smaków. W Polsce od czasów średniowiecza niewiele zmieniły się nasze karnawałowe przyzwyczajenia – co prawda coraz popularniejsze stają się nowe, egzotyczne smaki, jednak nadal na naszych stołach królują pączki i faworki.
Grudzień
2013Zbliża się wigilia i przed nami weekend pełen przedświątecznych przygotowań. Niestety z upływem lat, czasu na wczucie się w wyjątkową atmosferę Bożego Narodzenia jest coraz mniej. Trudno znaleźć na to chwilę między kręceniem pierogów, doprawianiem barszczu, wielkimi zakupami, sprzątaniem mieszkania i dekorowaniem choinki. Chociaż z drugiej strony właśnie na tym polegają święta – na bliskości podczas świątecznego zabiegania. Warto pamiętać, że największą wartością świąt jest dzielenie tego magicznego czasu z innymi.
Sierpień
2013